15 Ağustos 2007 Çarşamba

Pusat Dizisi Reytingleri Sallayama Geliyor

OSMAN SINAV, PUSAT İLE REYTİNGLERİN TOZUNU ATACAK

Reytingi yüksek dizilerin altında imzasını görmeye alıştığımız yapımcı Osman Sınav, yeni yayın dönemine iddialı bir diziyle hazırlanıyor: Pusat. Bir boksör hikâyesi olan 'Pusat'ın çekimlerine önümüzdeki günlerde başlanacak. 'Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır' sloganıyla ekrana gelecek dizi, bildiğimiz Rocky filmlerinden farklı, özgün bir iş.

Anadolu'dan çıkmış bir boksörün hayatındaki kırılmaları, cezaevi yıllarını ve çocukluğu anlatılıyor. Osman Sınav, 'Pusat'ın, Rocky'ye benzetilme ihtimaline karşı ise kesin konuşuyor: "Hayatımda hiç Rocky filmi izlemedim. Arkadaşlarla sohbet ederken 'yerli Rocky' derler diye bir konuşma geçti aramızda. Ama biz insanlara ne zaman ki 'pusat' dedirtiriz o zaman başarmışız demektir. Pusat bizim hikâyemiz. İlk defa Türkiye'de bir boksör filmi çekiyoruz. Buna sadece bir boks hikayesi olarak bakmak da yanlış olur. Hayatın kendisi bir dövüş ve ring. İçinde aşk da var sevgi de. Çiçekçilik yapan bir kızı var mesela. Boks ile çiçeği yan yana getiriyoruz."

'Acı Hayat'tan hatırladığımız Abdulkadir Ceylan Ede'nin yönettiği dizide Haluk Piyes, Yasemin Balık, Emin Boztepe ve Tarık Solak gibi isimler rol alıyor. Çekimlerine önümüzdeki günlerde Sivas'ta başlanacak Pusat için kahramanımızın maç trafiğine göre İstanbul ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde de setler kurulacak. Dizinin konusuna gelince: Genç boksör Ali Pusat (Haluk Piyes) şampiyonluk maçı öncesinde yaşadığı talihsiz olaylar nedeniyle hapse girer. Hocasıyla arası açılan ve sevdiği kız Hediye'yi (Yasemin Balık) de kaybeden Ali, hapisten çıktığı gün yeni bir hayata başlar. Ancak bahis dövüşlerine yön veren Kont (Emin Boztepe), Ali'yi yeniden belanın içine çekecektir. Artık Ali, temiz ve kirli dünya arasında kalmıştır... Dizinin Sivas'tan başlamasını ise "Adıyaman da olurdu, İzmir de. Bizim gönlümüze Sivas düştü. Selçuklu'nun başkenti. Türk ve ozan motiflerinin yanında içinden Pir Sultan ve Âşık Veysel'in geçtiği önemli bir şehir." diye açıklıyor Osman Sınav.

'Sinan Şamil Sam'ı izledim'

Oyuncu seçerken bokstan anlayan isimlerle çalışmaya özen gösteren Sınav, Sinan Şamil Sam'ın maçını izleme fırsatı bulmuş. Oyunculara gelince... Haluk Piyes profesyonel boks yapmış bir isim. Kickboks organizasyonları yapan Tarık Solak ise hem oynuyor hem de birikimlerini senaryo grubu ile paylaşıyor. Senaryo yazarları boks yaparak rehabilite edilen sokak çocuklarıyla ve onların hocalarıyla görüşerek bilgileniyor. Âşık Veysel'den de alıntılar var dizide; 'Kısmetin değilse dayak bile yemezsin' sözü, dizinin felsefesiyle de örtüşüyor. Dizinin müzikleri de konusu kadar orijinal. Türk halk müziği sanatçısı Cengiz Özkan ile Türk rap müziğinin önemli isimlerinden MC Fuat Engin, rap ve Türk halk müziğini harmanlayarak deneysel bir çalışmaya imza atmış. Boksörün nefesi ile zikirdeki ritim karışınca ilginç bir müzik çıkıyor ortaya.

'At, avrat pusattır aslında'

"Pusat, 'kuşanılmış zırh' demektir. Yetenek, güzel ahlak da bir pusattır. Ringe çıkmadan önce boksörümüze bunları öğretiyor hocası. Mesela 'At, avrat, silah'ın orijinali; 'At, avrat, pusat'tır. Benim için çok ilginç bir anısı var 'pusat'ın; üniversite yıllarında Selim Pusat müstearıyla yazılar yazdım."

Pars, gündeme kurban gitti

'Pars Kiraz Operasyonu' ekonomik olarak beklentimizi karşılamadı belki; ama verilen mesaj, manevi haz ve sinemasal değer olarak görenleri memnun etti. 20 Nisan'da vizyona girdi, 27 Nisan'da cumhurbaşkanlığı krizi patlak verdi ve sinema gündeminden düştü.

Dizisini de çekeceğim

'Pars Kiraz Operasyonu' bugüne kadar çektiğim en iyi film. Amerikalı ortağım beni arayıp 'ABD standartlarında bir film yapmışsınız.' diye tebrik etti. Devamını çekmeyi düşünüyoruz. Ayrıca tam tarih veremem; ama Pars'ın dizi filmini de izleyiciyle buluşturacağız.

Gönderen Umut TURAN zaman: 10:58:00 1 yorum

10 Ağustos 2007 Cuma
Pusat Tanıtım

"Düşmana inat bir gün fazla yaşamak" demiş ya şair... Hayattan yediğimiz tokatlara inat, her tokattan daha da güçlenerek çıkmak... Her bir yumruktan sonra tekrar ayağa kalkabilmek.

Herkes sıkı üç beş yumruk yemiştir. Yemeyen yoktur. Marifet yumruğu yememek değil, yere indikten sonra kalkıp tekrar varolabilmektir. Her boksör biraz bize benzer... Her ring biraz hayata... Her hayatın içinde sakladığı çileler, acılar, biraz o'na...

PUSAT'a...

Her seferinde daha da güçlenerek yoluna devam etmek...

PUSATLANARAK...

Yeteneklerini, sabrını, cesaretini zırh bilip... Hepsini kuşanarak, düştükten sonra, tekrar varolabilmek için doğrulmak...

Kendini bilmek önce... Sonra, kızgın ateşlerde dövüp zırhını, onu kendince kuşanmak.

Her PUSATLI'nın, kötünün ve musibetlerin sillesine karşı siper edineceği bir kalbi ve sağlam bir bileği vardır.

ALİ PUSAT... "Üzerine yüreğinden başka muska takmadan"* hayata ringlerden tutunmaya çalışan, sporla PUSATLANAN bir genç...

Onun bir hedefi var. Çektiği her çileyi kutsal bilerek gelmesini beklediği bir günü...

Bu, PUSATLI'nın hikayesidir. Hayatın sillesine karşı bir PUSAT kuşanarak hayatta kalmaya çalışan herkesin.

Herkesin PUSAT'ı kendi kalbinde saklıdır.
Onu bulmadan... PUSATLANMADAN girilen her dövüşte bitiş zili, hep mağlubiyete çalar.

* İsmet Özel



Osman Sınav yılın en çarpıcı dizisine imza atıyor!
"PUSAT"

Osman Sınav'ın yapımcısı olduğu "Pusat" adlı televizyon dizisi
Eylül'de Show TV ekranlarında yayına giriyor.

Sinegraf Film Yapım Şirketi'nin sahibi olan yapımcı-yönetmen Osman Sınav bu kez bir boksörün yaşamını konu alan televizyon dizisi "Pusat" ile seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Oyuncu kadrosunda Haluk Piyes, Yasemin Balık, Emin Boztepe, Tarık Solak, Şahin Çelik, Esin Civangil, Koray Ergun ve Tevfik Polat isimlerinin yer aldığı "Pusat"ın yönetmeni ise Abdülkadir Ceylan Ede. Çekimlerine 13 Ağustos'da başlanacak olan "Pusat", Eylül'de Show TV ekranlarında yayına girecek. Projenin çekimleri Sivas ve İstanbul'da gerçekleşecek.

"Pusat"ın başrol oyuncusu Haluk Piyes, 1997 yılından beri oyunculuk yapıyor. Uluslararası projelerde oynamış olan Haluk Piyes'in yer aldığı son proje ise; yine bir Osman Sınav filmi olan "Pars - Kiraz Operasyonu". "Sahte Prenses", "Eylül", "En garde", "Klasse von ‘99", "Brief Des Kosmonauten", "O da Beni Seviyor", "Kanak Attack", "Schrei der Liebe", "Mädchenfalle - Der Tod kommt online" ise Piyes'in yer aldığı uluslararası anlamda başarı kazanmış diğer projeler.

Haluk Piyes ile başrolü paylaşan Yasemin Balık, "Kurtlar Vadisi", "Hacı", "Bütün Çocuklarım" ve "Sözün Bittiği Yer" gibi önemli yapımlardan tanıdığımız genç ve başarılı bir oyuncu.

"Son Osmanlı: Yandım Ali" ve "Shootfighter" filmlerinde rol alan Emin Boztepe, 1976 yılından beri savaş sanatları çalışıyor. Boztepe, Avrupa ve Amerika'da üstün dövüş kabiliyeti ve eğitmenlik kalitesiyle tanınıyor.

Show TV'de yayınlanan Kickbox Şampiyonası'nın organizasyonunu üstlenen Tarık Solak ise, Türkiye'de, boks sporunu, sahneye taşıyan ilk organizatör.

1979 yılından beri oyunculuk yapan Şahin Çelik, "Acı Hayat", "Kaybolan Yıllar", "Tuzak" ve "Sıcak Saatler" gibi önemli yapımlardan tanıdığımız bir isim.

Oyunculuk kariyerine 2002 yılında "Ekmek Teknesi" ile başlayan Esin Civangil,
"Mavi Rüya", "Memleket Hikayeleri" ve "Yuvamı Yıkamazsın" projelerinde rol aldı.

1982 yılından beri oyunculuk yapan Koray Ergun, "Pars - Kiraz Operasyonu" sinema fiminde Osman Sınav'la beraber çalıştı. Tecrübeli ve başarılı bir oyuncu olan Ergun, son olarak "Geniş Zamanlar"da rol aldı.

Tevfik Polat ise kariyerine "Pars - Kiraz Operasyonu" ile başlayan yeni bir oyuncu.

Senaryo ekibinde Aybars Bora Kahyaoğlu, Onur Şener, Selman Kılıçaslan, Uğur Önver ve Burak Zeybek'in yer aldığı "Pusat"ın yazım süreci yaklaşık üç ay sürdü. Söz konusu süreçte boks sporu ve boksörlerin yaşamlarına dair geniş bir araştırma yapan senaryo ekibi, dramı kuvvetli bir proje ortaya çıkardı.

Çarpıcı bir içeriğe sahip olan "Pusat", müzik anlamında da televizyon dizilerinde görmeye alışkın olmadığımız deneysel çalışmalara imza atacak. "Pusat" seyircileri; TRT sanatçısı, Kalan Müzik'ten Türk Halk Müziği albümleri çıkarmış olan halk ozanı Cengiz Özkan ile Türk rap müziğinin önemli isimlerinden MC Fuat Engin'in, birbirinden tamamen farklı tarza sahip olan ilginç atışmalarına tanık olacak.

"Pusat"ın yapım ekibinde ise; görüntü yönetmeni Yusuf Akkuş, sanat yönetmenleri Sırma Bradley ve Orkide Batır, kurgu yönetmeni İbrahim Sanver Özcan ve müzisyen Aytuğ Yargıç yer alıyor.

"Pusat", çarpıcı ve dramatik hikayesiyle, 2007 - 2008 televizyon sezonuna damgasını vuracak kadar iddialı geliyor.

Pusat Dizisi, Pusat Dizisi 1.bolum, Pusat Dizisi 2.bolum, Pusat Dizisi 3.bolum, Pusat Dizisi 4.bolum, Pusat Dizisi 5.bolum, Pusat Dizisi 6.bolum, indir, izle, download, seyret, yeni bölümü
 
eXTReMe Tracker

- Pusat Dizisi - Pusat Dizisi yeni bolum -